Over ons

 

1970 – 1995   : fotografie

1996 – Huidig : filmmaker

 

AVP
Augustijn Video Productions (AVP) zijn zelfstandige filmmakers. AVP produceerde natuur documentaires, reisfilms, (inter)nationale shows, bedrijfsvideo’s, promotiefilms, bruiloften, etc.

 

Freelance filmmaker Ko Augustijn en zijn AVP team reisde de wereld af en is vaak te vinden in de Afrikaanse wildernis.

 

AVP produceerde vele natuur documentaires. Recentelijk werden vaak wees – en wilde olifanten gefilmd in Kenia. Meerdere jaren werd AVP door ”Vrienden van de Olifant” in Holland verzocht om de jaarlijkse film te produceren voor de peetouders in Nederland en België.

 

Augustijn Video Productions (AVP) is veelzijdig. Audio Visuele Produkties worden vervaardigd in eigen regie; onderzoek, scenario schrijven, opnamen maken, montage, toevoegen en corrigeren van geluid, muziek componeren, vertalingen, ondertiteling, ontwerp DVD hoes en schijf, verkorte films maken, etc.

 

Een klein energiek team. Ervaring, inzicht, doorzettingsvermogen en goede contacten staan garant voor efficiënt werken met hoog rendement.

 

Geen overhead. Ruime praktijkervaring. All-round. Dat maakt AVP flexibel en uiterst concurrerend.

 
 

Ervaring
Ruim 25 jaar geleden zetten de Oud Beijerlandse natuurliefhebbers Ko en Ria Augustijn voor het eerst voet op Keniaanse bodem.

 

Hun passie voor de natuur resulteerde in het vastleggen van de ongerepte wildernis. Eerst met de fotocamera, doch die werd al snel verruild voor de videocamera.

 

Augustijn Video Productions (AVP) was geboren.

 

Beeldmateriaal voor natuurfilms en reisdocumentaires werd, behalve in Oost Afrika, vastgelegd van het Wilde Westen van Amerika, Canada, Alaska tot het mystieke Verre Oosten, waaronder Indonesië, Thailand, Laos en China. Ook dichter bij werd gefilmd in de Camargue en onze eigen Waddenzee en Veluwe. Overal deed AVP kennis op en maakte prachtige opnamen.

 

De echte passie van het AVP team ligt toch in Afrika. Namibië, Zambia, Botswana, Tanzania werd bezocht, maar Kenia is hun nummer 1. Augustijn Video Productions (AVP) is uitgegroeid tot een kenner bij uitstek. Maar AVP doet méér.

 
 

Weesolifantjes
David Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi vangt olifantjes op die hun moeder zijn kwijtgeraakt, onder andere door stroperij. Om in de hoge kosten bij te dragen kan men een olifantje “adopteren”.

 

“Vrienden van de Olifant” in België en Nederland is een organisatie waar men zich kan aanmelden als “peetouder”. Als dank krijgt men jaarlijks een DVD + foto van de geadopteerde olifant(jes). AVP heeft, in opdracht van deze organisatie, enkele jaren de filmopnamen in Kenia verzorgd. Maar AVP filmt vooral ten behoeve van eigen producties, zoals de onnavolgbare film “TRUST”.

 
 

Media
Ook de media is de kwaliteiten van de exclusieve opnamen niet ontgaan.

 

In het programma “Buitengewoon Filmmaand” van TV Gelderland heeft AVP meteen in de eindronde meegedongen naar de “Zilveren Vos” met de film “Bronst van het Edelhert”.

 

TV Hoeksche Waard heeft diverse AVP films uitgezonden, waaronder “Line Dance” en “in de Spotlights”, een unieke film over de “Verlichte Boerderijen Route” in de Hoeksche Waard.

 

GoedTV heeft vier AVP films opgenomen in hun programmering. “Never Give Up” deel één en twee, “Trust” over de Keniaanse (wees) olifanten en “Blue Eyes”, een zoektocht naar de schuwe luipaard.

 
 

Trailers
Korte impressies van de DVD’s zijn te vinden in AVP’s “Trailers”.

 

Daarnaast kunnen belangstellenden putten uit hun brede kennis en ervaring. Praktische informatie van ervaringsdeskundigen voor iedereen die reisplannen in die richting heeft. Nuttig wanneer gezocht wordt naar tips om zelf nog mooiere opnamen te maken. Of gewoon genieten vanuit de luie stoel van het ruime beeldmateriaal wat reeds beschikbaar is.

 
 

AVP
Augustijn Video Productions (AVP) blijft natuurlijk niet stil zitten. Nieuwe wildlife films zijn in voorbereiding. Ook voor bedrijfsfilms, instructiefilms, bruidsreportages, concerten, evenementen, e.d. stelt AVP haar ruime expertise graag beschikbaar.