Tulip Cup 2000

 

  
 
 

Op het hippisch centrum te Deurne (NL) werd van 29 – 30 april 2000 een Internationale B-Show georganiseerd ;
de ”Tulip Cup 2000”.

 

De beste Arabische volbloedpaarden uit 20 verschillende landen verschenen om beoordeeld te worden op bouw, schoonheid en beweging.

 

Als bonus werd de hengst “Galba” gepresenteerd. Galba (Plakat X Gza gza) was wereldkampioen in 1999 en staat bij Halsdon Arabians in Devon (UK), eigendom van Shirley en Charlie Watts.

 

Mevrouw (Jopie) Smarius was mede-organisator, sponsorwerver en verantwoordelijk voor de public relations van de ”Tulip Cup” in Deurne. Jopie richtte in 1961 – samen met haar echtgenoot – stoeterij ‘Smaroel Arabians’ op. Smaroel Arabians is de oudste fokkerij van Arabische volbloedpaarden. Eigenaar Sjef en Jopie Smarius werkten 40 jaar aan hun droom.

 

Tussen de bedrijvigheden door had filmmaker Ko Augustijn gelegenheid voor een onderonsje met de beroemde mede-eigenaar van Halsdon; Charlie Watts, drummer van de Rolling Stones.

 

Augustijn Video Productions (AVP) maakte voor de liefhebber een compilatie van hoogtepunten en kanshebbers van dit unieke evenement en was verzocht door Jopie om toekomstige films te maken van Shows met ‘s werelds beste Arabische volbloedpaarden.

 
 
 
 
Titel: “Tulip Cup 2000″
Speelduur: 15 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: LIVE ingesproken
Opnamejaar:  AVP © 2000
Beeldformaat: 4:3
Prijs : EUR 7,95