SPOT ON

 
 

NATUURFILM ”SPOT ON”.

 

Kenia. Het land waar de wildernis nooit slaapt. Juist ’s nachts is er volop actie. Dieren die het overdag te warm vinden grijpen hun kans als het donker is. Vooral grote katten zijn juist dan actief. Met sterke SPOTS onthulde AVP wat voor de meesten verborgen blijft.

 

Wat overdag een rustige drinkplaats is, kan ’s nachts veranderen in een arena voor een strijd die zijn weerga niet kent.
Honderden zwarte lijven verdringen elkaar tijdens het drinken, tot de leeuwen verschijnen.

 

Ook overdag kan een vredig tafereeltje snel veranderen in volle paniek, als een enorme kudde olifanten schrikt en massaal op hol slaat.

 

De Afrikaanse wildernis staat garant voor onverwachte gebeurtenissen.

 

Het is wel heel ongebruikelijk als een verdreven Nijlpaard op het heetst van de dag aan de wandel gaat en de rustende leeuwen trotseert. Een leeuwin die haar welpjes op de rots verstopt voor de hongerige bavianen. Wat verderop laat een cheeta vrouwtje de botten van haar net gevangen Dik-dik kraken. Visarenden die met hun sierlijke duikvlucht vis uit het water plukken. Topi’s die ritueel vechten, terwijl een mannetjes luipaard zijn territorium afbakent. Een coalitie van 5 mannetjes cheeta’s maakt zich klaar voor de jacht. Wildebeesten storten zich massaal in de kolkende Mara rivier. Blind voor de krokodillen die er wel degelijk waren. Veel en groot ook.

 

Te veel avonturen om op te noemen. De filmploeg had geluk. Met ruime ervaring en een beetje geluk waren zij steeds op de juiste tijd en plaats om de camera te kunnen richten voor bijzondere gebeurtenissen.

 

Het resultaat van al die inspanningen is verwerkt in de exclusieve film ”SPOT ON”, die volledig als ”privé film” beschikbaar is op YouTube.

 

De trailer onthult al iets van wat men kan verwachten.

 

Een film die op onnavolgbare wijze Nederlandstalig werd ingesproken door professionele stemacteur
JOOST VAN WIJK.

 

CONTACT (rechts boven) voor meer info.

 
 
 

Titel:  SPOT ON

Speelduur: 58 minuten

Taal: Nederlands

Commentaarstem: JOOST VAN WIJK

Opnamejaar:  AVP © 2018

Beeldformaat: PAL High Definition 16:9

Prijs: op aanvraag