Wilds of Kenya

 

 

 

In opdracht van Malaika Safaris werd door Augustijn Video Productions (AVP) een promo film vervaardigd. Doelstelling was om de gedegen kennis en ervaring van Malaika Safaris tot uiting te brengen. Uit het resultaat mag wel blijken hoe Malaika Safaris zich weet te onderscheiden door haar veelzijdigheid van het totale pakket. Reizen die zonder Marijke Bangert – getogen in Kenia en tot Keniaanse genationaliseerd – niet zouden kunnen worden gemaakt. Juist niet de uitleg aan de gemiddelde toerist waar de voor- en achterkant van een olifant zit. Met zijn gedegen kennis toont de locale driver / guide Julius Wamahiga aan de gasten van Malaika Safaris wat de meeste bezoekers aan Kenia ontgaat.

 

- Action

Een dramatisch spektakel ontvouwt zich wanneer de migratie van ruim 1,5 miljoen gnoes de Mara rivier overtrekken. Duizenden buffels verzamelen zich bij een drinkplaats. Grote katten, nekvechten van giraffen, legers Safari mieren gaan op pad. Topi’s, zebra’s en gnoes die hun territorium fel verdedigen.

 

- Nature

De mooiste plekken van Kenia werden bezocht, vol groen, bloeiende vegetatie en volop water.
Ver van de gebruikelijke gebaande wegen.

 

- Discover

Behoedzaam werd de weg vervolgd over paden die versperd waren door duizenden Wildebeesten. Spannend als tussen krokodillen en nijlpaarden moeizaam rivieren worden doorwaad. De filmploeg van AVP ontdekte en filmde de uiterst zeldzame naakte molrat. Snel werd plaats gemaakt voor de snelle zwarte mamba.

 

- ECO

Watermanagement, veeteelt, ecologisch verantwoorde wasplaatsen naast zeldzame zoetwater schildpadden.

 

- Water safari’s

Onder het oog van de vele hippo’s grijpen visarenden vlak voor de boot hun prooi. Afrikaanse visdiefjes werden door hun ouders gevoed. De wondere wereld gezien vanaf het water.

 

- Walking safari’s

Onder begeleiding van een ervaren locale gids en een gewapende ranger werd het wilde Kenia te voet verkend. Olifanten, grote katten, giraffen en andere hoefdieren kijken verrast op naar de wandelende indringers.
Een ongeëvenaarde sensatie.

 

- Bird watching

Kenia is beroemd vanwege zijn verscheidenheid aan vogels. Groot of klein, AVP bracht een enorme verscheidenheid voor de lens.

 

- Wildlife

De Keniaanse natuur kan niet bestaan zonder de balans tussen eten en gegeten worden. Leeuwen aan de maaltijd, luipaarden op jacht, cheeta’s velden een prooi en voeden hun jongen. Een olifant werd ongemoeid gelaten door een passerend luipaard. Bezoekers kunnen altijd onverwachte gebeurtenissen verwachten.

 

- Special features

Weesolifantjes bij Sheldrick, Cheeta’s aaien, een zandboa in de hand houden, een rotspython omarmen of in het hol staan van de vervaarlijke leeuwen – de “Man-eaters van Tsavo” – dit alles kwam letterlijk binnen handbereik.

 
 

De beelden uit “The Wilds of Kenya” zijn afkomstig uit de AVP films “Never Give Up” en “Blue Eyes”.

 

Informatie over de vele unieke droomreizen is verkrijgbaar bij Malaika Safaris.

http://www.malaikasafaris.com/

 

Boeiende reizen, die op unieke wijze op film werden vastgelegd door Augustijn Video Productions (AVP).

 

Natuurfilmer Ko Augustijn van AVP bracht het beste uit Kenia samen in een promo voor Malaika Safaris.

 
 
 
 
 
Titel: Wilds of Kenya
Speelduur: 5 minuten
Taal: n.v.t.
Commentaarstem: geen
Opnamejaar:  AVP © 2011
Beeldformaat: High Definition 16:9
Prijs: contact  www.malaikasafaris.com