explore Tanzania

 
 
 

Leidraad in de nieuwe AVP film “explore Tanzania” is de massale geboorte van de gnoes in Ndutu. Nederlands ingesproken door Annette Laméris voert de film u door de dichte mahoniebossen van Manyara. Volgens Ernest Hemmingway het mooiste gebied van Afrika. De grootste bavianen populatie ter wereld deelt het regenwoud met de blauwe Sykes apen. Talloze olifanten doen zich tegoed aan het malse gras, maar of zij inderdaad zo tolerant zijn?

 

In het zuid oosten van de Serengeti wachten de roofdieren eind januari op hun jaarlijkse eetfestijn. In slechts enkele weken worden niet minder dan 400.000 gnoes geboren. Binnen een kwartier staan ze en rennen ze al snel in volle galop met de ouderen mee. Maar niet iedereen komt zover. De film toont het tragische lotgeval van een gnoe die bevalt en meteen gedwongen wordt haar net geboren kalfje achter te laten. Nederlandse filmmaker Hugo van Lawick werkte ruim dertig jaar in Ndutu en werd hier ook begraven.

 

Grote katten wachten op hun kans. Een kat en muis spelletje in het groot. Van zijn goed gecamoufleerde locatie wacht de luipaard geduldig tot zijn prooi zich onder de boom bevindt.

 

Terwijl nomadische leeuwen zich op de open vlakte verschansen, tonen enkele olifanten zelden gefilmde herenliefde en probeert een olifantenkoe te overleven met een half afgebeten slurf.

 

In de grote krater van Ngorongoro leven meer dan 100 soorten vogels. Vierduizend zebra’s en andere hoefdieren vormen tesamen het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Meer dan 25.000 grote zoogdieren samen in een 20 km brede biotoop. Vlakten, bossen, zoetwater en een zoutmeer zijn het thuis van een ongekende diversiteit aan dieren. Ook hier wordt nieuw leven geboren en maken de leeuwen gebruik van de afleiding die het onweer hen biedt.

 

Onverminderd wordt gepoogd te overleven en zich voort te planten.

 

Volgende generaties wacht een mooie toekomst als wij de natuur behandelen met respect en begrip.

 

“Explore Tanzania” is een waardevolle aanvulling op het uitgebreide assortiment AVP films.

 
 
 
Titel: ”explore TANZANIA”
Speelduur: 59 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: Annette Laméris.
Opnamejaar: AVP © 2013
Beeldformaat: PAL / High Definition 16:9
Prijs: EUR 14,95  (plus verzendkosten)