Winter in Africa ft Tanzania

 

 

 

Het is winter. Sneeuw in Afrika. Terwijl de hoogste toppen van Afrika zijn bedekt met  eeuwige sneeuw, zucht Oost Afrika aan de grond onder de verzengende zon en stof. Juist in deze periode is Oost Afrika vol leven. Veel dieren hebben nu nakomelingen.

 

In Lake Manyara, aan de voet van de 6.000 meter hoge Kilimanjaro, huizen in dichte mahoniebossen de schuwe blauwe meerkat en de Colobus apen. Een grote olifantenstier is in “musth” en onderzoekt of olifantenkoeien bereid zijn tot paren.  Verschillende vogelsoorten proberen te overleven in de laatste overgebleven poelen.

 

Het is heet in de winter. In de Serengeti is een Gnoekalfje de kudde kwijt,  temidden van de Hyena’s en leeuwen.
Op Moru Kopjes is er meer leven.  Van “Gong Rocks” weerklinkt het aloude geluid van de steeldrum uit de massieve  granieten rotsen over de Serengeti.

 

Hysterisch gillen de duizenden zebra’s bij het  drinken in de Seronera rivier. Hippo’s vechten furieus om te mogen paren.

 

In het zuiden van de Serengeti werden 300.000 Gnoe’s praktisch tegelijk geboren.  De “Wandelende Duinen” zijn weer 17 meter opgeschoven.

 

Middenin de Ngorongorokrater zijn we getuige van de geboorte van een Gnoe. De zeldzame Koritrap paradeert, met alle veren opgestoken, balsend statig voorbij. Net als een hels onweer losbarst  in de Ngorongoro krater, vallen de leeuwen aan.

 

De film toont het unieke gebeuren gedurende de winter, wanneer Oost Afrika bruist van nieuw leven.
De kraamkamer in februari. Winter in Afrika.

 
 
 
 
Titel: Winter in Africa  ft Tanzania
Speelduur: 45 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: Ko Augustijn
Opnamejaar:  AVP © 2005
Beeldformaat: 4:3
Prijs: EUR 14,95
 
“Winter in Africa” is ook verkrijgbaar als dubbel DVD, ft. Kenya and Tanzania
Prijs: EUR 24,95