Achter de schermen

 

 

In samenwerking met “Vrienden van de Olifant” wordt de peetouders een blik achter de schermen getoond. Een team van veldcoördinator, fotografe en filmmaker trok van 07 t/m 15 mei 2009 met de olifanten door de Keniaanse bush.

 

De opvang van de “David Sheldrick Wildlife Trust” in Nairobi, Ithumba en Voi waren decor voor een aandoenlijke film over hoe de weesjes opgroeien naar volwassenheid in vrijheid.

 

Getoond wordt onder meer de interactie tussen de olifantjes en het opnameteam, de verschillende karakters van de weesjes, hoe Wendi kennismaakt met de crew en hoe anderen het filmen voortdurend vrijwel onmogelijk maakt door steeds weg te lopen of juist door zich erg aanhankelijk te tonen.

 

We maken ook kennis met wilde bezoekers uit de bush die onverwacht de filmset verstoren.

 

Al tijdens de opnamen is het druk met de administratie, geholpen door deskundige verzorgers. De verzorgers die het team beschermen tussen het grof geweld.

 

Terwijl de weesolifantjes steeds centraal staan, wordt aandacht gegeven aan de omgeving waarin de weesjes straks weer deel van uit gaan maken. In een natuur waarin – met onze hulp – voor vele generaties een thuis is voor harmonie tussen mens en dier.

 
 
 
 
 
Titel: “Achter de schermen”
Speelduur: 52 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: Ko Augustijn
Opnamejaar:  AVP © 2009
Beeldformaat: 4:3
Prijs: EUR 14,95