Crazy Elephants

 
 

CRAZY ELEPHANTS. Een dag uit het leven van de weesolifanten in Kenia. Volg de peetouders bij hun bezoek aan hun favorieten. Een film vol met leuke momenten. Informatief en aandoenlijk.

 

Oude bekenden en nieuwe weesjes. We maken kennis met de kleinsten als ze spetteren in de modderpoel, terwijl Edwin het publiek informeert. De peetouders wachten ze op als ze laat in de middag uit de bush komen om hun stallen op te zoeken. Maar Sheldrick huisvest nog meer gasten in Nairobi.

 

Wilde olifanten belemmeren de doorgang naar de opvang in Voi. We ontmoeten Shimba, Panda, Rombo en natuurlijk Dabassa, Layoni, Mzima en onze Kenia. En ook hier heeft Sheldrick een verrassing. Maar deze Lualeni is geen olifant. De overleden Dida kreeg een respectvol plekje.

 

Honderden wevertjes bouwen massaal hun nesten bij de opvang van Ithumba. In meerdere groepen komen de wezen tevoorschijn. Zodra het weer licht wordt is het stoeien. Als de mist optrekt toont Ithumba zijn kleurrijke gezicht.

 

De mudpool is leeg en verlaten. Alleen verse pootafdrukken verraden dat de olifanten bezoek kregen van een enorme leeuw. Als er leven komt in de bosjes is het gedaan met de rust. Ongeduldig stormen de wezen op de melk af. Onstuimig duiken ze het water in.

 

Onze sparringpartner Kibo, gangmaker Kilaguni en hun vele vrienden vermaken zich in de grote poel.
Spektakel, ontroerend.

 

Emmanuel, de broer van Edwin, leidt alles bekwaam in goede banen en introduceert ons aan Yetu, haar eerste in het wild geboren jong van ex-wees Yatta.

 

Op Ithumba hill graast de kudde weesjes. Makireti, Shukuru. Allemaal zullen ze weer opgewacht worden door onze oude bekende Wendi.

 

Weesolifanten, die zich spelender wijs vermengen met de wilde olifanten. Om weer volledig terug te keren in de natuur.

 

V) Komt een gedeelte van de opbrengst van de film ten goede van de weesolifanten?

A) Ja. AVP zorgt er voor dat EUR 2,50 per DVD wordt afgedragen t.b.v. de weesolifanten in Kenia.

Voor leden van VvdO crediteren wij ”Vrienden van de Olifant”; voor de overigen wordt dit bedrag overgemaakt aan de David Sheldrick Wildlife Trust – Nairobi.

 
  
 
Titel: ”Crazy Elephants”
Speelduur: 56 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: Garro Wiersema, door bemiddeling van Ingrid Putman bij Studio-Oranjeoord.
Opnamejaar:  AVP © 2013
Beeldformaat: High Definition 16:9
Prijs: EUR 14,95