de Jeugd heeft de Toekomst

 

 

Begin 2010 zond “Vrienden van de Olifant” de filmploeg van Augustijn Video Productions (AVP) weer naar Kenia,
om vast te leggen hoe de weesjes het nu maken.

 

Oude bekenden als Wendi zijn gegroeid of zelfs ontwikkeld tot matriarch. Nieuwe weesjes worden geïntroduceerd, zoals de kleine Shukuru. Aan de peetouders wordt een blik gegund in en om de opvang van Sheldrick in Nairobi, Voi en Ithumba.

 

Ervaren verzorgers geven uitgebreid uitleg over de nieuwkomers en natuurlijk is uw gastvrouw Dr Dame Daphne Sheldrick. Vurig verwoordt zij haar betrokkenheid na ruim 50 jaar ervaring met olifanten. De kleine Maalim, de zeldzame zwarte neushoorn, is gegroeid en weet zich goed te weren in de bush. Onverwachte bezoekers aan de Trust in Nairobi en Ithumba zorgen zowel voor spectakel, als wel voor sympathie.

 

De prachtige omgeving waarin de weesjes opgroeien is zeldzaam, zeker na de regens. Hoe loopt de kidnapping van een olifant af? Hoe weten de wezen zich te handhaven op de steile rotsen? Hoe baden zij zich rumoerig in de mudpool en meten zij hun krachten? En welk weesje blijft buiten alle aandacht in Ithumba?

 

De film is een “must” voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de jaarlijks uitgebrachte peetouder film van “Vrienden van de Olifant”.

 
 
 
Titel: ”de Jeugd heeft de Toekomst”
Speelduur: 53 minuten
Taal: Nederlands
Commentaarstem: Edo Peters
Opnamejaar:  AVP © 2010
Beeldformaat: High Definition 16:9
Prijs: EUR 14,95